Brazilian Jiu Jitsu (BJJ)

BJJ eller Brasiliansk Jiu Jitsu er en kampsport der mye av kampen foregår på gulvet, BJJ har røtter i Judo. BJJ forgår ofte med den tradisjonelle drakten som kalles Gi. Når vi trener uten drakt kaller vi det NOGI. Formålet med BJJ er å bekjempe motstanderen med grep og låser for å få en «tap out». BJJ kan trenes som idrett eller som selvforsvar.

Aqua Fitness

Aqua Fitness er trening i vann med musikk.
Ved å bruke vannet som en motstand i bevegelsene vil man på en skånsom men effektiv måte trene utholdenhet og styrke.

SOMA MOVE® NYHET!

SOMA MOVE® er en time for deg som ønsker å utvikle en smidig, sterk og atletisk kropp, og som synes det er gøy å utforske og leke med bevegelse. Gjennom SOMA MOVE® jobber man med kroppen som eneste verktøy i en uavbrutt serie med bevegelsesmønstre, barbeint på en yogamatte.

Yoga Basic NYHET!

Yoga Basic er en yogatime for deg som er nysgjerrig på å teste ut yoga for første gang. Timen kan også passe for deg som allerede har praktisert en stund men ønsker en grundigere forståelse av yoga. Timen vil gå i et rolig tempo og det kreves ingen forkunnskaper eller erfaring med yoga.

Yoga Flow

Yoga Flow er en dynamisk time med en naturlig flyt gjennom timen der vi synkroniserer pust og bevegelse. I timen har du mulighet å øke kroppsbevistheten, bevegeligheten og din tilstedeværelse.Timen avsluttes alltid med en avspenning der du får tid og mulighet til å roe ned kropp og sinn. Inspirasjonen til timen er blant annet hentet fra ashtanga, vinyasa, hatha og jivamukti yoga. Passer for alle.

Yoga Flow Advanced

Yoga Flow Adanced er en dynamisk time med en naturlig flyt gjennom timen der vi synkroniserer pust og bevegelse. I denne advanced-timen går vi litt videre i yoga-praksisen og utfordrer kropp og sinn. I timen har du mulighet å øke kroppsbevistheten, bevegeligheten, styrken og din tilstedeværelse. En slik time er et godt komplement til styrketrening, løping eller andre hardere former for trening. Timen avsluttes alltid med en avspenning der du får tid og mulighet til å roe ned kropp og sinn. Inspirasjonen til timen er blant annet hentet fra ashtanga, vinyasa, hata og jivamukti yoga. Yoga Flow Advanced passer for deg som har noe erfaring med yoga fra før.

Yoga Soft Flow

Yoga Soft Flow er en rolig time der du har mulighet til å øke kroppsbevisstheten. Timen innledes med avspenning/ total avslapping der fokuset er pust og å nullstille nervesystemet. Timen fortsetter med myk flyt og vi kommer opp i noen stående dynamiske sekvenser hvor vi får opp varmen (yang). Mot slutten av timen bruker vi tid til å roe ned kropp og sinn med avslappende stillinger (yin), og det gis mulighet til å komme enda dypere inn i stillingene. Passer for alle.

Classic Yoga

En enklere yogatime for deg som ønsker yoga som en lettere treningsform og liker variasjon mellom de rolige og aktive delene i yoga. I timen jobber vi med å finne en balanse mellom kropp og sjel, mellom hvile og aktivitet.
I timen får du mulighet til å trene opp styrke, fleksibilitet og kroppskontroll gjennom ulike asana (stillinger) og pranayama (pusteøvelser). Vi avslutter med avspenning. Passer for alle.

Yin Yoga

Yin yoga er en rolig time med fokus på å stresse ned. Yin yoga handler om å gi slipp på spenninger og kontrollbehov, og å være tilstede i øyeblikket. Vi gjør oftest passive stillinger og holder dem over tid for å frigjøre bindevevet for å komme ned til dyptliggende spenninger. På den måten forbedres kroppens sirkulasjon og energien kan flyte bedre. Yin yoga er en myk og rolig praksis hvor næring, hvile og ro står i sentrum. Passer for alle.

Kundalini Yoga

En effektiv, helhetlig og komplett yogaform. Opplev en dynamisk, morsom og inspirerende treningsform hvor du i tillegg til fysisk trening får erfare økt mental og emosjonell helse, samt utvikle en dypere kontakt med dine indre ressurser. På Kundalini Yoga setter vi fokus på mindfulness og stressmestring gjennom meditasjon og yogaøvelser som styrker nerve-, hormon- og immunsystemet. Hver time er annerledes med et nytt og spennende tema som vi jobber ut i fra. Timen passer alle.

Power Yoga

Power Yoga er en dynamisk yoga, som vil gi deg bedre koordinasjon, balanse og core-styrke.
Ulike sekvenser med inspirasjon fra blant annet ballett og boksing. Timen passer for alle og er et godt
supplement for å prestere bedre med annen trening.

Yoga Gymnastics

Yoga Gymnastics er en blandingstime med fokus på akrobatiske elementer som er vanlig i både yoga og turn. Timen vil utvikle dine gymnastiske ferdigheter: styrke, utholdenhet, fleksibilitet og balanse. Yoga Gymnastics er en morsom og effektiv time for deg som liker å leke når du trener. Passer for alle.

Pilates

Styrke- og bevegelighetstrening etter pilatesmetoden hvor pusten spiller en stor rolle. Du jobber med egen kroppsvekt og har muligheten til å forbedre balanse, styrke og bevegelighet. Timen utføres med rolige og skånsomme øvelser, hvor stabilitet og kroppskontroll er målet. Passer for alle.

Flexible

Flexible er en time med dynamisk bevegelighetstrening og enkle strekkøvelser for de store muskelgruppene. Timen gir deg mulighet til å forbedre bevegeligheten din uansett utgangspunkt. Timen er fin å kombinere med andre treningsformer. Passer for alle.

TRX Mobility

Mobilitetstrening for hele kroppen i slynge. Dette er en bevegelighets- og styrketime der man jobber med både dynamiske og statiske øvelser ved bruk av TRX-slyngen som et verktøy. Timen passer for alle.

Foamroll

Dynamisk bevegelighetstrening og "selvmassasje" med foamroll (en sylinderformet rulle). Timen passer godt i kombinasjon med andre timer, både som oppvarming og nedtrapping/avspenning. Timen passer for alle.

Ultimate Rhythm

Ultimate Rhythm er en morsom dansetime med inspirasjon fra forskjellige dansestiler. Timen er bygd opp med sang for sang- koreografi og vi jobber også med noen styrke- og balanseøvelser. Timen passer for alle, men er lagt opp slik at en bør være på samme time 2-4 ganger for å få best treningseffekt. Have fun with the rhythm!

Dance

En herlig kondisjonstime med avansert koreografi og inspirasjon
fra forskjellige dansestiler. Dansestiler varierer litt fra instruktør til instruktør. Timen passer for deg med noe erfaring med trinnkombinasjoner. Come dance with us.

Zumba

Ditch the workout, join the party
Dansebasert kondisjonstrening inspirert av latinamerikanske
rytmer. Enkel koreografi hvor du jobber sang for sang.

Step Basic

En kondisjonstime på stepkasse med lett til middels koreografi. Enkle trinnkombinasjoner danner grunnlaget for timen. Høyden på steppekassen kan du justere slik at den passer ditt nivå. For nybegynnere til godt trente.

Hip Hop

En kul og tøff dansetime med koreografi og hip hop-musikk.

Athletica HIT

Hight Intensity Training – en tøff og utfordrende gruppetime hvor vi jobber med utholdenhet, spenst og styrke på en leken, energifylt og effektiv måte. Athletica HIT gir deg mulighet til å utfordre dine grenser, og du jobber med enkle og effektive øvelser. Timen passer for moderat til godt trente.

Boxing Interval

En tøff og intensiv boksetime hvor du jobber i intervaller med kondisjon og styrke. Grunnleggende slag og spark fra boksing og kickboksing.
Timen varierer med å jobbe én og én og i par og passer for moderat til godt trente.

Cardio Challenge

En enkel, effektiv og inspirerende gruppetime hvor vi med enkle trinn og drivende musikk forbedrer utholdenheten. Passer for nybegynnere til godt trente.

Cardio Step Challenge

En effektiv kondisjonstime på stepkasse med enkle trinn, hvor du også får utfordret din egen styrke. Energisk musikk og høy intensitet gjennom hele timen.

Cardio & Strength

Effektiv gruppetime med 30 min kondisjonstrening og 30 min styrketrening.
Enkle øvelser og høy energi er kjennetegnet på denne timen. Passer for alle.

Dodgeball

Kanonball slik du husker det fra gymmen på skolen – men når du blir truffet av en ball, får du øvelser å gjøre før du er tilbake på laget igjen. Morsomt, effektivt og lekent! Vi anbefaler at du kommer ferdig varmet opp til timene på Athletica Vulkan. På Athletica Blindern kjøres timene med 10 minutters oppvarming.

Ultimate Circle

Intensiv styrke- og kondisjonstrening med utstyr og egen kroppsvekt. Du jobber i stasjoner med forskjellige øvelser på hver stasjon. Timen passer for alle.

Interval Running

Intervalltrening innendørs i løpesal eller på møller i treningsstudio. Få opp pulsen med pyramideintervall og med hjelp fra en dyktig instruktør. Du justerer selv hastighet og stigning på tredemøllen og timen passer for alle som kan løpe.

Running

Løpetime med moderat intensitet innendørs. Utholdenhetstime med fokus på lengre arbeidsperioder og god teknikk. Timen passer for alle, spesielt for dem som ønsker å lære seg å løpe over lengre distanse.

Watt Cycling 4x4

Se hvor hardt du faktisk jobber på sykkelen og ta treningen din til nye høyder. På timer merket med Watt kjører vi med skjermsystem hvor vi styrer intensitet etter watt. Vi anbefaler deg å lage en bruker på vismox.com via nettleser. Du logger da inn i salen når du kommer med ditt mobilnummer. Du kan også laste ned VismoX-appen og logge treningen din under andre sykkeltimer på Nye Athletica Centrum.

Watt Cycling Interval

Se hvor hardt du faktisk jobber på sykkelen og ta treningen din til nye høyder. På timer merket med Watt kjører vi med skjermsystem hvor vi styrer intensitet etter watt. Vi anbefaler deg å lage en bruker på vismox.com via nettleser. Du logger da inn i salen når du kommer med ditt mobilnummer. Du kan også laste ned VismoX-appen og logge treningen din under andre sykkeltimer på Nye Athletica Centrum.

Watt Cycling Challenge

Watt Cycling Challenge er en tøff 75 minutters time som fokuserer på å forbedre din utholdenhet på sykkel. Timen er egnet for deg som sykler mye og som har kjennskap til trening med watt. Timen er delt opp i tre lengre arbeidsperioder med høy intensitet (på og over din terskelwatt - FTP). Vi avslutter timen med litt "virtual reality"-moro. Salen grupperes inn i 3 til 4 lag og vi sykler sammen rundt i en eller annen by eller region i verden hver uke. Sjekk at du har bruker på Vismox.com før du kommer på timen.

Athletica Cycling Basic

AthleticaCyclingBasic er en time for deg som ønsker en kortere treningsøkt med moderat intensitet. For nybegynnere til moderat trente.

Athletica Cycling

Athletica Cycling er en time med lengre arbeidsperioder hvor du får god tid til å jobbe deg opp i en høy intensitet. For moderat til godt trente.

Cycling Interval

Dette er en time med høy intensitet og systematiske arbeids– og
hvileperioder. Arbeidsperiodene ligger på mellom 30 sekunder og 8
minutter. Denne timen passer for deg som vil ta formen til neste nivå. For moderat til godt trente.

Cycling 4x4

En hard og effektiv kondisjonstime med 4x4 intervaller på sykkel.
Denne timen passer for deg som vil ta formen til neste nivå. For moderat til godt trente.

Cycling Pulse

Timetyper merket med pulse er sykkeltimer hvor hver enkelt deltager får
mulighet til å følge med på sin egen puls på en storskjerm i sykkelsalen.
Dine pulsverdier vil være anonyme. Instruktøren vil guide deg igjennom
timen ved hjelp av intensitetssoner som vises sammen med pulsen din
på storskjermen. Pulsmåleren kan du låne gratis og den hentes utenfor salen før timen. Her kan du også låne strikk.
Cycling Pulse tilbys på Athletica Vulkan.

Cycling Express

Dette er en effektiv time med høy intensitet og korte intervaller. Timen kan i de fleste tilfeller kombineres med en styrketime.

Watt Cycling Express

Lag bruker på Stagesflight.com og se hvor hardt du faktisk jobber på sykkelen. Dette er en effektiv time med høy intensitet og korte intervaller. Timen kan i de fleste tilfeller kombineres med en styrketime. Vi anbefaler at du varmer opp på forhånd da det er svært kort oppvarming på timen

Kettlebell

En tøff og effektiv styrke- og kondisjonstime. Funksjonell og enkel trening hvor du får trent styrke, kondisjon og bevegelighet.

Upper Body

30-minutters styrketrening for overkropp, med hovedfokus på rygg, bryst og skuldre. Møt ferdig oppvarmet. Passer for alle.

Leg Day

30 intensive minutter med varierte øvelser for bein og setemuskulatur. Møt ferdig oppvarmet til timen. Passer for alle.

Basisball RAW

Funksjonell, inspirerende og effektiv styrketrening med en Basisball (vektball med håndtak)! Ballene veier fra 3-10 kg og du bestemmer selv både hvor tung ball du vil trene med og i hvilket tempo du vil gjøre øvelsene. Du jobber med Basisballen hele timen gjennom med varierte øvelser og utfordrer store muskelgrupper, balanse, stabilitet, bevegelighet, mobilitet og core. Samtidig får du opp pulsen skikkelig, blir utfordret på spenst og evnen din til å ta treningen ett skritt lenger.

Strength

En ren styrketime hvor du utfordres til å jobbe med tunge vekter for å øke styrken.
Vi jobber med de store musklene i kroppen. Det er en fordel å møte ferdig oppvarmet.

Functional Strength

En funksjonell styrketime hvor vi jobber med egen kroppsvekt, manualer, vektstenger og step-kasse. Vi jobber med de store muskelgruppene samtidig som vi utfordrer balanse, stabilitet, bevegelighet, mobilitet og kjernemuskulaturen, og du har mulighet å forbedre styrken i hele kroppen.

Total Core

En styrketime med fokus på mage, rygg og kjernemuskulatur. Ved å jobbe med både dynamiske og statiske øvelser gir vi deg muligheten til en sterkere kjerne og bedre holdning. Timen passer for alle.

TRX Basic

Intervallbasert styrketrening i slynge for hele kroppen. Timen passer godt for deg som aldri har trent TRX.

TRX Express

Intervallbasert styrketrening for hele kroppen. En effektiv og tøff økt. Det er en fordel å møte ferdig oppvarmet. Dette er timen for deg med erfaring med TRX.

TRX Challenge

Intervallbasert styrketrening for hele kroppen. En tøff og energisk styrketime. Dette er timen for deg med erfaring med TRX.

Cage Challenge

Lær deg triksene i studioburet og få maks utbytte av effektiv og funksjonell trening i vår lekegrind! En rå og morsom time, intensiv og variert styrketrening. Morsomt, enkelt og tøft!

Nakke Skuldre

Styrke og bevegelighet for hele kroppen med vekt på øvelser for nakke, skuldre og rygg. En perfekt time for alle som sitter mye på lesesal eller foran PC

TRX Upper Body

Intervallbasert styrketrening for overkropp i slynge. Hovedfokuset gjennom timen er rygg, bryst, skuldre og kjerne. Timen passer for alle.

TRX Leg Day

Intervallbasert styrketrening i slynge for bein og setemuskulatur. Timen passer for alle.